23948sdkhjf

Industribrand i Jönköping – personalen underlättade räddningsarbetet

Strax efter 20.00 på tisdagskvällen inkom ett larm om brand på Husqvarna Construction i Jönköping till räddningstjänsten. Räddningstjänstens pådrag underlättades dock av att personalen själva börjat släcka branden.

Läs också: Brand i Volvos fabrik i Skövde

Klockan 20.16 fick SOS Alarm ett automatiskt brandlarm från Husqvarna Construction i Jönköping. När räddningstjänsten ankom till platsen hade personalen redan släckt stora delar av branden med pulversläckare, vilket underlättade räddningstjänstens arbete.

Räddningstjänsten konstaterade att det mest var rökutveckling det rörde sig om. Branden, som uppstått i en ventilationskanal, höll sig där och spreds inte vidare.

– I processen är det någon form av paraffin som bildas och blir det höga temperaturer så kan det tända, vilket är vad som hänt. Paraffinet brann inne i spiroröret, men det brann inte utvändigt eller i makinen nedanför, säger Roland Johansson, säkerhetschef på Husqvarna Group, till Verkstäderna.

När personalen hörde brandlarmet började de direkt släcka branden, vilket minimerade rökskadorna. Tack vare personalen och räddningstjänsten har varken personalen, maskinerna eller lokalen behövt ta några skador. Ventilationskanalen har dock bytts ut.

Läs också: Misstänkt mordbrand - maskinhall brann ner

– Åtgärderna personalen gjorde fungerade perfekt, helt enligt skolboken, säger Roland.

Både räddningstjänst från Jönköping, Norrahammar och delar av Husqvarna, samt polis och ambulans larmades till platsen, och vid 21.40 lämnade räddningsstyrkorna platsen.

Idag, onsdag, är produktionen hos Husqvarna Construction igång igen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109