23948sdkhjf

Industrileverantören flyttar – har planer att växa

HydraSpecma kommer under våren 2021 att flytta till en ny större lokal i Bårhult, öster om Göteborg. Den nya anläggningen kommer rymma både företagets produktion av hydraulikutrustning till fordonsindustrin, samt företagets svenska huvudkontor.

Den nya anläggningen kommer att bli 11 200 kvadratmeter stor, och Markus Wallin, operativ chef på HydraSpecma, berättar för Verkstäderna att den nya anläggningen kan ge nya arbetstillfällen.

– Vi har som ambition att ta in fler affärer, vilket kommer leda till fler arbetsplatser. Hur det kommer bli nu i coronatider återstår ju att se, men det är vår ambition att växa, och då kommer vi behöva ta in mer personal, säger Markus.

Idag hyr HydraSpecma sin produktionsanläggning, så tanken med nybygget är att lämna den gamla anläggningen och flytta verksamheten till den nya.

– För vårt företag är det här en investering för framtiden. Våra produktionsanläggningar i Sverige använder avancerad automationsteknik och leanmetodik för att vara konkurrenskraftiga på den internationella marknaden. Den nya fabriken kommer att fungera som Tier 1-leverantör gentemot fordonsindustrin, säger Morten Kjær, vd på HydraSpecma.

Anläggningen kommer färdigställas under senvåren 2021, och det är Wästbyggs dotterbolag Logistic Contractor som fått i uppdrag att bygga den nya anläggningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094