23948sdkhjf

Nu tar de hem produktionen till Sverige

Det svenska teknikföretaget Waystream AB som tillverkar produkter för bredbandsnät, har nu tecknat avtal med NOTE AB om att förlägga delar av sin produktion i Sverige. Tidigare tillverkades produkterna i Kina.

Waystream har tecknat avtal med NOTE om att tillverka den nya versionen av sina höghastighetsroutrar på NOTE:s fabrik i Lund. Produktion av mindre serier förväntas starta under kvartal tre 2020 och sedan utökas till serieproduktion i kvartal fyra.

Läs också: Stor konflikt i elektronikbranschen – detta har hänt

– Avtalet med NOTE är en del av vår strategi för riskminimering. Genom att ha tillverkning på flera platser i världen av våra produkter blir vi mindre sårbara för störningar i det logistiska systemet. Miljöaspekten är också viktig eftersom vi får kortare transportvägar till viktiga marknader, säger Susanne Torrbacka, tillfällig vd på Waystream.

NOTE är en nordeuropeisk partner för tillverkning av elektronikbaserade produkter.

Sedan en tid ser vi ett påtagligt utökat intresse av tillverkning i Sverige och i vårt närområde. Waystream är ett spännande bolag som vi ser fram emot att utveckla ett gott samarbete med, säger Johannes Lind-Widestam, NOTE:s vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094