23948sdkhjf

Ny kompakt lasergivare för högsta möjliga precision

OptoNCDT 1900 är den senaste modellen av Micro-Epsilons lasergivare. Denna givare ska vara en kombination av hög mätfrekvens, noggrannhet och kompakt design som används för dynamiska mätningar av rörelse, position och avstånd.

Micro-Epsilon har lanserat en ny lasergivare, optoNCDT 1900, som kombinerar lätt vikt och kompakt design med hög precision. Detta ska göra givaren idealisk för industriella miljöer, automation och robotik där rörelse, position och avstånd skall mätas. Med den senaste tekniken ska lasergivaren lösa mätproblem inom områden som fordonstillverkning, 3D-printning och i koordinatmaskiner.

Både blanka metaller och olika färger från ljust till mörkt och matt till blankt ska kunna mätas med tillförlitliga resultat. Den lilla mätpunkten möjliggör noggrann mätning på de minsta detaljerna samtidigt som den robusta designen ska möjliggöra en enkel installation på robotar.

Givarna är utrustade med Micro-Epsilons intelligenta ytkompenseringsfunktion, Advanced Surface Compensation, som bygger på nyutvecklade algoritmer och ska möjliggöra stabila mätningar på de mest krävande ytorna.

Givarna ska dessutom kunna användas i starkt belysta miljöer, och för optimering av utsignalerna finns en tvåstegs medelvärdesfunktion tillgänglig som ska ge jämna signaler även vid mätning över kanter och steg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109