23948sdkhjf

ABB ska fördubbla andelen kvinnor på ledande befattningar

Hos ABB ska andelen kvinnliga chefer uppgå till 25 procent år 2030. Det är en dubblering från idag då andelen kvinnliga chefer ligger på 12,5 procent.

ABB har lanserat sin nya strategi ”Global Diversity & Inclusion Strategy 2030”, genom vilken företaget planerar att fördubbla andelen kvinnliga chefer runt om i världen under de kommande tio åren. I och med detta siktar ABB på att uppnå en andel av 25 procent kvinnor på högre ledande befattningar från nuvarande 12,5 procent.

Målet ingår i ABB:s bredare ambition att främja inkludering och jämställdhet inom alla mångfaldsområden som kön, förmågor, generationer, etnicitet och HBTQ+. ABB kommer att erbjuda medarbetare kompletta ledarskapsutbildningar och utvecklingsprogram, mentorprogram och inlärningsinterventioner för att främja en inkluderande kultur.

– Att bygga upp och främja en kultur med mångfald och inkludering är en viktig prioritering för ABB och utgör en grund för innovation och bättre beslutsfattande. Detta är inte bara rätt sak att göra, utan är också ett sätt att ytterligare förbättra våra verksamhetsresultat i och med att mångfald blir allt viktigare för både interna och externa talanger, kunder och investerare, säger Björn Rosengren, vd och koncernchef på ABB.

I somras undertecknade ABB Standards of Conduct for Business on Tackling Discrimination against Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex People, som tagits fram av FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR). Företaget har dessutom undertecknat ett samarbetsavtal med Europas största HBTQ-organisation Stonewall för att bidra till att ta fram en plan för HBTQ+-frågor för medarbetarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094