23948sdkhjf

AFRY förvärvar finskt mjukvaruföretag

AFRY har förvärvat Ramentor, ett finskt mjukvaru- och expertisföretag. Med förvärvet stärker AFRY sin digitaliseringskapacitet och sitt RAMS-erbjudande (Reliability, Availability, Maintainability and Safety) för sina kunder.

Finska Ramentor utvecklar och distribuerar RAMS-tjänsten ELMAS och erbjuder experttjänster, lösningar och utbildning med anknytning till RAMS-metoden. RAMS-tjänster används av stora teknik-, tillverknings- och industriföretag, inklusive privata och offentliga infrastrukturföretag, med såväl lokal som global räckvidd.

Genom RAMS kan AFRY hjälpa kunderna att fatta mer välgrundade beslut, optimera sin risknivå och de totala livscykelkostnaderna samt stödja dem i deras digitala transformation till mer hållbara och kostnadseffektiva lösningar.

– RAMS ingenjörs- och konsulttjänster förutses öka under de kommande åren och är en central del av vår strategi för omställning av energi- och industrimarknader. Genom att integrera RAMS till nuvarande tekniska designmetoder inom branschen kommer vi att skapa en unik differentieringsfaktor för våra tjänster, säger Richard Pinnock, chef för energidivisionen på AFRY.

Ramentor har en årlig omsättning på ca 7,4 miljoner svenska kronor och har sex anställda i Finland. Ramentor är planerad att konsolideras med AFRY:s energidivision i början av 2021.

– Vi är glada över att vara en del av AFRY. Tillsammans med AFRY kan vi ta våra tjänster till nästa nivå genom AFRY:s globala kundbas, och erbjuda stöd inom framtida ingenjörsprojekt och digitalisering, säger Timo Lehtinen, vd för Ramentor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25