23948sdkhjf

Industrikoncernen får ny vd

Alexander Wennergren Helm har utsetts till ny vd och koncernchef för industrikoncernen Ernströmsgruppen. Alexander tillträder sin nya roll 1 februari 2021.

Alexander Wennergren Helm är Ernströmsgruppens nya vd och koncernchef, och trots att han nu blir ny vd för företaget är bolaget inte helt okänt för Alexander – han har även tidigare varit vd för Ernströmsgruppen. Då mellan 2008 och 2011.

Sedan dess har Alexander hunnit med att leda Hultafors Group mellan 2011 och 2017, och närmast kommer Alexander från Aleris där han var vd mellan 2017 och 2019.

Vi är glada över att kunna presentera Alexander Wennergren Helm som ny vd och koncernchef för Ernströmgruppen. Alexander får nu ett tydligt mandat att växa koncernen med målsättningen att dubbla koncernens omsättning på 5 år, säger Fabian Hielte, styrelseordförande för Ernströmgruppen och tilläger:

Som tidigare vd på Ernströmgruppen har Alexander god kunskap om verksamheten vilket kommer att underlätta övergången.

Även Alexander själv ser fram emot sin nya tjänst hos industrikoncernen.

Jag ser fram emot att åter bli en del av Ernströmgruppen som idag är en stark diversifierad företagsgrupp med många konkurrenskraftiga och självständiga verksamheter. Det ska bli spännande att leda koncernen in i en digital och hållbar framtid tillsammans med Ernströmgruppens medarbetare, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079