23948sdkhjf

600 kan förlora jobbet vid Alfa Laval

Alfa Laval lanserar nu ett globalt omstruktureringsprogram för att hantera strukturella obalanser i delar av affären och öka takten i den digitala omställningen. Totalt kommer 600 anställda i Europa och Nordamerika att beröras.

I samband med tredje kvartalsrapporten 2020 meddelade Alfa Laval att de framöver skulle komma att förändra organisationen till en marknad i strukturell förändring. Nu har bolaget gått ut med den första informationen kring omstruktureringen och totalt förväntas programet spara in på cirka 850 miljoner kronor.

Programet innebär också att cirka 600 anställda hos bolaget kommer att beröras, och av dessa har vissa redan lämnat företaget. Detta gäller framför allt Europa och Nordamerika.

– Det här behöver inte betyda att 600 sägs upp men 600 kommer bli berörda. Hur många som berörs i Sverige vill vi inte gå ut med ännu utan vi kommer ge mer information om det här i samband med kvartalsrapporten för fjärde kvartalet, berättar Johan Lundin, chef för investerarrelationer på Alfa Laval, för Verkstäderna.

Den fjärde kvartalsrapporten väntas till första veckan i februari 2021.

Det riktade omstruktureringsprogram är främst inriktat på strukturella obalanser inom specifika delar av olje- och gasverksamheten samt delar av den marina verksamheten. Av de 850 miljonerna som Alfa Laval ska spara in på avser 350 miljoner nedskrivningar av goodwill inom olje- och gasrelaterade verksamheter. Dessutom kommer programmet att ytterligare accelerera den kompetensförändring som krävs mot bakgrund av en allt snabbare digitalisering.

– Omstruktureringarna har inget att göra med coronan utan det här är mer långsiktiga förändringar i delar av våra marknader där vi behöver göra förändringar, förklarar Johan.

Programmet kommer att generera årliga besparingar på cirka 300 MSEK, med förväntad full effekt från mitten av 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078