23948sdkhjf

Franskt bolag köper produktionslina av Absolicon

Det franska bolaget Planet Soar har förvärvat en produktionslina av svenska solenergiföretaget Absolicon. I produktionslinjen ska Absolicons koncentrerade solfångare T160 produceras.

Absolicon med säte i Härnösand har fått en beställning på en av sina robotiserade produktionslinor till franska Planet Soar som hjälper sina kunder med lösningar för förnybar energi.

Vi ser hur allt fler industrier och fjärrvärmenät vill byta från fossila bränslen till solvärme för att minska sina kostnader och koldioxidutsläpp. Planet Soar har musklerna att genomföra denna omställning i Frankrike och vi är mycket glada att tecknat detta ramavtal, säger Absolicons vd Joakim Byström till Verkstäderna.

Produktionslinjen från Absolicon är byggd för att kunna producera bolagets koncentrerade solfångare T160 och linjen är av samma modell som Absolicon har i Sverige, och som bolaget redan levererat till Sichuanprovinsen i Kina.

Linan med två sexaxliga robotar från ABB har kapacitet att tillverka 50 MW solfångare per år, och tillsammans med hårdvaran kommer Absolicon att leverera konsultstöd för marknadsarbete och teknisk support, utveckling och teknisk utbildning.

Totalt uppskattas ordervärdet till 40-50 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078