23948sdkhjf

Globalt fordonsföretag etablerar sig i Sverige – ger 400 nya jobb

Bosal med huvudkontor i Nederländerna avslöjade under torsdagen att de valt att etablera sig i Sverige, närmare bestämt Nyköping. Företagetet är en underleverantör till fordonsindustrin och den nya verksamheten i Sverige ska bestå av två delar.

Under första kvartalet 2021 kommer det globala fordonsföretaget Bosal att börja rekrytera till sin nya satsning i Norrköping. Där ska en ny produktionsanläggning och ett nytt kompetenscenter startas, och till detta ska företaget rekrytera upp till 400 personer.

Totalt planeras kostnaden för investeringen uppgå till 200 miljoner svenska kronor.

Vi har förberett detta i över ett år och är väldigt tacksamma över den hjälp och det stöd vi fått av Nyköping. Det är en fantastisk plats att starta vår skandinaviska verksamhet på. Vi ser många möjligheter här – och vi vet att vi kan skaffa oss en otrolig fördel på hållbarhetsområdet genom att etablera oss närmare de stora svenska OEM-aktörernas produktionsanläggningar. Öppnandet av vårt kompetenscenter och vår anläggning i Nyköping är ett stort strategiskt steg för oss, säger Bosal Groups vd René de Wit.

Bosal är en global aktör med fabriker i 14 länder och idag har bolaget ungefär 2 500 anställda. Bolaget tillverkar bland annat chassidelar, avgassystem, katalysatorer och värmeväxlare för personbilar och kommersiella fordon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078