23948sdkhjf

Lyckad start för Automationsbyggaren

Elektroautomatiks konfigurator Automationsbyggaren som bygger på principen Bygg din egen automationslösning, utvecklas kontinuerligt. Sedan lanseringen våren 2020 har flera tjänster tillkommit.

Våren 2020 lanserade Elektroautomatik Automationsbyggaren, där användaren dirket kan se en exempelmodell, en prislapp och vad som ingår i leveransen. Som besökare kan man nu välja mellan att konfigurera maskinbetjäning, visionsystem, kartongresning, robotservice, SRS-packare och palletering.

– Vi har fått bra respons på Automationsbyggaren, både från våra kunder och våra partners. Hittills har vi fått in flera leads den här vägen vilket känns jättekul, säger Mattias Hallin, projektledare för lösningen.

Med Automationsbyggaren utvecklade Elektroautomatik även sitt erbjudande genom att ge sina kunder möjligheten att leasa sitt automationsköp.

– Med leasing får våra kunder en fast månadskostnad och slipper därmed binda sitt kapital i utrustning. För många mindre och medelstora företag som är ovana automationsköpare blir tröskeln då lägre, säger Mattias.

Elektroautomatik menar att Automationsbyggaren är ett viktigt steg, både för företaget och kunderna, och projektet är en del i bolagets digitala utvecklingsstrategi.

– Att köpa automation är ett stort steg och vi har all respekt för att man som köpare vill jämföra olika lösningar. Där kan du, både som erfaren och ny inom automation, testa olika system i din egen takt. Sedan kan du fylla i ett enklare kravspecifikationsformulär som gör din resa till automation ännu smidigare, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111