23948sdkhjf

CovidSafe – produkten som eliminerar virus

Nu går det att hitta CovidSafe från Clean Touch Medical i Finland i Akitektkopias sortiment. CovidSafe är en folie som kan sättas på kontaktytor som till exempel handtag, knappar, räcken och kranar.

Nu har en ny produkt utvecklats – CovidSafe, för att minska coronavirusets smittkällor. CovidSafe är en slags folie som passar på de flesta ytor och som heller inte ska göra några märken efter sig när de plockas bort.

CovidSafe bygger på en patentsökt teknik med ett tunt ytskikt av metaller som är virus- och bakteriedödande. Att metaller är bakteriedödande är känt sedan länge och nyttjas till exempel i moderna kylskåp.

Det revolutionerande med CovidSafe ska vara hur snabbt det verkar, utan kemikalier. Snabb nedbrytning av virus och bakterier är avgörande för att bryta smittkedjan på ytor i allmänna utrymmen som berörs ofta, och CovidSafe ska eliminera viruset som orsakar corona inom tio sekunder. Den snabba effekten ska dessutom vara vetenskapligt klarlagd och dokumenterad, då produkten testats vid Helsingfors Universitet på avdelningen för virologi.

Testresultaten av den viruseliminerade effekten har varit obestridlig. Den multimetallhybrid vi testade är en unik och mycket intressant legering med mycket klara forskningsresultat. Denna självhäftande beläggning är en produkt där virus inaktiveras mycket snabbt, säger Tarja Sironen, biträdande professor avdelningen för virologi vid Helsingfors universitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094