23948sdkhjf

Duroc stänger produktionsanläggning

Nu stänger Durocs portföljbolag International Fibres Group ned en av sina produktanläggningar då de valt att lägga fokus på vissa nischprodukter.

Svensklistade Durocs portföljbolag International Fibres Group IFG är ett bolag som tillhandahåller fibrer till ett brett spektrum av industrier med fokus på att undersöka nya produkter och tekniker. De riktar bland annat in sig på bilindustrin och tekniska industrier.

Nu har bolaget valt att de vill lägga större fokus på nischprodukter med högre tillväxtpotential i enlighet med deras framtida planer, och som en konsekvens av detta kommer produktionskapaciteten nu omstruktureras och effektiviseras. Detta innebär att bolagets produktionsanläggning i Drighlington stängs ned.

Samtidigt kommer delar av produktionen att flyttas till andra produktionsanläggningar i Europa.

Den sista verksamhetsdagen i Drighlington kommer att vara i slutet av juni 2021, och efter nedstängningen kommer IFG att ha tre produktionsanläggningar lokaliserade i England, Belgien och Österrike.

Beslutets genomförande beräknas medföra engångskostnader om cirka 30 miljoner kronor, men åtgärden bedöms leda till en förbättrad långsiktig stabilitet och en årlig resultatförbättring om cirka 10 miljoner kronor.

Duroc är ett svenskt bolag som förvärvar, utvecklar och förvaltar olika industri- och handelsföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109