23948sdkhjf

ELGi hjälper Röda Korset med corona-utryckningsfordon

I Italien hjälper ELGi Europe Röda Korset med underhåll av viktiga utryckningsfordon som används vid landets coronaåtgärder. I samarbetet har ELGi levererat en tryckluftsanläggning till ett av italienska Röda Korsets knutpunkter för logistik i Turin.

I Italienska storstadsregionen Turin använder hälso- och räddningstjänster Röda Korsets utryckningsfordon som en del av landets coronaåtgärder. När något av dessa fordon behöver underhåll finns ELGi Compressors Europe på plats för hjälp. De stödjer Röda korset när det finns akut behov av tryckluftsutrustning.

I samarbetet med Röda Korset har ELGi levererat ett välgörenhetsbidrag i form av en tryckluftsanläggning, som nu finns hos ett av italienska Röda Korsets knutpunkter för logistik – Polo Logistica Valle di Susa.

– Vi kontaktade ELGi och andra företag och frågade om de kunde hjälpa oss med en ny luftkompressor för att förbättra vår operativa kapacitet i logistikcentret. ELGi gav omedelbar respons, besökte vårt center, analyserade våra tryckluftsbehov och tillhandahöll inom några dagar ett komplett system med en tank och tork, berättar Michele Belmondo, platschef på anläggningen.

Polo Logistica Valle di Susa förser Turin med räddningstjänster, läkemedelsleveranser, transport och livsmedelsstöd till utsatta människor, och i anläggningen används tryckluftssystemet från ELGi inte bara till underhåll av fordon. Det används även för att driva verktyg.

– När frontlinjen för Italiens sjukvård kontaktade oss under covid-19-nödläget och bad om brådskande hjälp, tvekade vi inte ett ögonblick. Efter det första besöket kunde vi ta fram, leverera och installera en tryckluftsanläggning på några dagar. Tryckluftstationen bestod av en skruvkompressor, tank och kyltork som var driftklar vid ankomst, säger Graziano Dal Tio som är regionchef på ELGi i Sydeuropa.

Chris Ringlstetter, vd på ELGi Europe, tillägger:

– På ELGi Compressors Europe strävar vi efter att alltid göra saker bättre. Vi är tacksamma för möjligheten att stödja italienska Röda Korset i deras outtröttliga arbete med att ta hand om samhället under dessa utmanande tider.

Skruvkompressorn som används i tryckluftsanläggningen är en skruvkompressor i ELGi:s EN-serie där samtliga driftkomponenter är inbyggda i samma gjutna kapsling. Det ska göra att kompressorn är kompakt, tillförlitlig och att den har låga underhållskrav.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.298