23948sdkhjf

Koenigsegg expanderar expansionen och rekryterar

– När jag ser tillbaka på där vi började för 27 år sedan, är det otroligt att tänka på resan vi har haft. Vår expansion betonar vår relevans för då, nu och framtiden, där vi är inriktade på att leverera banbrytande mobilitetsteknologi och våra handgjorda ultimata fordon.

Så uttrycker vd och grundare av Koenigsegg, Christian von Koenigsegg sin ambition för företagets framtid i ett meddelande.

Biltillverkaren Koenigsegg har nämligen utökat sina expansionsplaner. Nu handlar det inte endast om en helt ny fabrik med produktion och monteringslina, kundlounge, kontor, event center, showroom och butiksdel. Expansionen ska även innebära ytterligare lagerlokaler och förmonteringshallar, anläggning av ett upplevelsecenter och en potentiell ny testbana för utveckling av Koenigseggs bilar.

Resultatet av expansionerna betyder att Koenigseggs totala lokaler uppnår över 30 000 kvadratmeter. 

Den nya fabriken ska anslutas till Koenigseggs befintliga kontorsbyggnad samt dess fyra stridsplanhangarer som idag är hemmet till Koenigseggs högteknologiska utvecklingscenter, produktion och förmonteringsytor. 

Fabriken ska välkomna kunder i sin kundlounge där möjlighet för bil-specifikation i realtid och i sann skala ska erbjudas. Framtida avtäckningar och nyheter ska ske live i den nya eventstudion.

Utanför fabriken och huvudkontoret har Koenigsegg planer på att anlägga en testbana utvecklad med avancerade kurvor och höghastighetssträckor för prototyputveckling och leveranstester utav kundbilar. 

– Koenigseggs fortsatta utveckling i Ängelholm är viktig och visar att Ängelholm är en attraktiv plats för innovativa företag. För oss ängelholmare är det spännande att få vara en del av deras resa. Utbyggnaden i Ängelholm innebär att Koenigsegg nu tar nästa viktiga steg. Det innebär fler arbetstillfällen, fler nya ängelholmare från hela världen och på sikt fler innovativa företag i vår region, säger Kommunstyrelsens Ordförande Robin Holmberg (M) i meddelandet.

För med utbyggnaden av Koenigseggs lokaler följer också behovet av folk. Just nu går processen att anställa ytterligare 100 ingenjörer och 150 produktionsanställda till våren 2023. Det ska ge Koenigsegg en totalt anställningsstyrka på nästan 800.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11