23948sdkhjf

Vill du samarbeta med BMW kring system för autonoma fordon?

BMW, Qualcomm och Arriver arbetar nära varandra för att etablera och kontinuerligt utveckla ett ekosystem för lösningar inom autonom körning. De meddelar samtidigt att de är öppna för ytterligare samarbetspartners.  

Ja, BMW Group, Qualcomm Technologies och ArriverSoftware går samman för att gemensamt utveckla nästa generations system för autonoma fordon.

Samarbetet kombinerar BMWs nuvarande mjukvara för automatiserad körning med Arrivers mjukvara för kameraperception och körpolicy för New car assessment program, NCAP på Qualcomms System-on-chip, SoC.

Målsättningen är att utveckla mjukvara i världsklassklass med funktioner från NCAP nivå 2 avancerad förarassistans till nivå 3 hög semi-autonom körning.

Fokus kommer ligga på att skapa en skalbar plattform för autonom körning baserad på en gemensam referensarkitektur, gemensamma specifikationer för sensorer, gemensamt utvecklade säkerhetskrav, verktygskedja, samt ett datacenter för lagring, omarbetning och simulering. Samarbetet kommer innebära att mer än 1400 specialister arbetar globalt tillsammans i Tyskland, USA, Sverige, Kina, Rumänien samt på BMWs testcenter för AD i Tjeckien.

– Denna gemensamma mjukvaruutveckling är en viktig milstolpe för BMW Groups nästa generation AD-plattform. Att möjliggöra avancerade och säkra funktioner i en bil kräver senaste mjukvaran i samtliga komponenter i den digitala värdekedjan. Dessa utgör ryggraden i ett intelligent system för förarassistans, säger Nicolai Martin, Senior vice president driving experience, BMW Group i ett meddelande.

– Vi är stolta över detta långsiktiga samarbete med BMW Group och Arriver som fokuserar på gemensam utveckling och implementering av autonoma körsystem, med funktioner som sträcker sig från NCAP till nivå 3 i BMWs kommande serieproduktion, säger Nakul Duggal, Senior vice president och General manager automotive, Qualcomm Technologies i meddelandet och Giuseppe Rosso, President och Managing director, Arriver avslutar:

– Vi är stolta över att Arrivers perceptionsmjukvara med beprövad NCAP-funktionalitet kombineras med BMWs AD-mjukvara. Tillsammans med Qualcomm Technologies och BMW Group kommer Arrivers team utveckla nästa generation öppen och skalbar körpolicy med funktioner och prestanda i världsklass.  Den produkt vi utvecklar gemensamt kommer kunna erbjudas våra kunder globalt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125