23948sdkhjf

Volvo Cars tvingas till produktionsstopp – igen

Det blir en tillfällig paus i produktionen i Torslanda under vecka 44. Verkstäderna har varit i kontakt med Merhawit Habte, presstalesperson på Volvo Cars.

Merhawit Habte bekräftar att anledningen till stoppet är halvledarbrist precis som vid tidigare stopp. Detta trots att Volvo Cars vd Jim Rowan i april förutspådde minskad komponentbrist för bilindustrin andra halvan 2022. Läs mer här: Volvo Cars vd förutspår minskad komponentbrist

Vi frågar Merhawit Habte om vad de anställda ska göra istället. 

– Det har blivit erbjudna att ta en vecka ledigt eller ta ut inarbetad tid. För de som inte vill vara lediga kommer visst arbete fortsatt utföras. Det beror på vilket behov det finns i fabriken, säger hon till Verkstäderna.

Då Volvo Cars under senare år fått stanna produktionen ett flertal gånger på grund av brist på komponenter frågar vi Merhawit Habte om det finns något man hade kunna göra för att undvika detta stopp.

– Halvledarbristen är ett globalt problem och många industrier påverkas och där ibland även fordonsindustrin. Vi är en del av den kontekten, säger Merhawit Habte.

Så det finns inget man kunde ha gjort för att säkra produktionen?

– Det är svårt att säga. Detta har varit ett pågående problem sedan corona, avslutar hon samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141