23948sdkhjf

Prevas klimatneutraliserar produktionen av armeringsstål i Norge

Prevas ska leverera den senaste generationen av optimeringsmjukvaran FOCS G7 till Celsa Armeringsstål AS. Detta som ett steg på vägen mot klimatneutral tillverkning av armeringsstål.

Celsa Armeringsstål AS har en stark profil inom miljö och hållbarhet och är ett av Norges största återvinnande företag. Som en del i detta vill företaget utveckla sin hundraprocentigt skrotbaserade värdekedja, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Deras smältverk använder vattenkraft som energikälla, så kallat EAF-teknologi. För att arbeta ytterligare mot hållbarhet kommer företaget investera i en omvärmningsugn med elproducerad grön vätgas, som ersätter naturgas som bränsle. Den beräknas vara på plats 2024–2025.

Det kommer även bli den första omvärmningsugn till varmvalsverket med vätgas som energikälla.

Prevas roll i uppdraget är att leverera mjukvaran FOCS G7 vilket möjliggör användandet av vätgas. Lösningen från Prevas optimerar också ugnens värmeförbrukning och ger en mer stabil produktion, förbättrad kvalitet och flera energibesparingar.

Redan nu ska Prevas installera mjukvaran i den befintliga ugnen för att modellen ska lära sig bränslemixen och produktmixen. Även detta kommer generera flera miljöfördelar.

 Att vara med och utveckla framtidens fossilfria ståltillverkning är viktigt och känns väldigt stimulerande. Vi ser ett ökande intresse från våra kunder att uppgradera sina fossilbränsleeldade ugnar till fossilfria alternativ. Där ser vi att Prevas kan hjälpa till, säger Per Åhman, Senior Expert Furnace Control i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion
Energieffektivitet kan dra ner på industrins kostnader och minska utsläppen
MID 2022: Så startade det
Midsummer vill etablera ny fabrik i Sverige
Deras ai kan förutspå elavbrott
Missnöjdhet över elstödet: ”oerhör press just nu”
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125