23948sdkhjf

Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion

Industribolaget har haft sin kapitalmarknadsdag där de redogjorde för sin tillväxtstrategi och presenterade sina nya investeringar.

Som en del av investeringsprogrammet kommer bolaget att investera 1 miljard kronor i tillverkning och distributionskapacitet inom sin packningsförsedda värmeväxlare. Investeringen komma öka kapaciteten i Lund, Kina och Indien, framgår i ett pressmeddelande.  

Även om vi är oroade över den globala ekonomin på kort sikt, är efterfrågetrenderna fortsatt starka, särskilt för de teknologier som krävs för att bygga om det globala energisystemet. Det vi presenterat nu är vår ambition för att fortsätta att vara i en ledande ställning och stödja avgörande områden som vätgasproduktion, koldioxidlagring och spillvärmeåtervinning, säger vd Tom Erixon.

Alfa Laval väntar sig att man växer inom kärnprodukter och befintliga applikationer. Även att växa inom de ny applikationer som drivs av hållbarhetsagendan förväntas man att växa inom. Vidare har Alfa Laval engagerat sig i ny teknik och nya partnerskap för att bredda sig inom hållbarhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Påverkas arbetsviljan av ökad digitalisering?
Lång öppentid och härdar snabbt - ovanlig kombo
Tillverkar bara av återvunnet material: "Har vunnit väldigt mycket"
Han ska representera Sverige i EuroSkills 2023
Edströms Maskin får ny försäljningschef
1 000 miljarder ska investeras i industrier i Västerbotten och Norrbotten
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125