23948sdkhjf

Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion

Industribolaget har haft sin kapitalmarknadsdag där de redogjorde för sin tillväxtstrategi och presenterade sina nya investeringar.

Som en del av investeringsprogrammet kommer bolaget att investera 1 miljard kronor i tillverkning och distributionskapacitet inom sin packningsförsedda värmeväxlare. Investeringen komma öka kapaciteten i Lund, Kina och Indien, framgår i ett pressmeddelande.  

Även om vi är oroade över den globala ekonomin på kort sikt, är efterfrågetrenderna fortsatt starka, särskilt för de teknologier som krävs för att bygga om det globala energisystemet. Det vi presenterat nu är vår ambition för att fortsätta att vara i en ledande ställning och stödja avgörande områden som vätgasproduktion, koldioxidlagring och spillvärmeåtervinning, säger vd Tom Erixon.

Alfa Laval väntar sig att man växer inom kärnprodukter och befintliga applikationer. Även att växa inom de ny applikationer som drivs av hållbarhetsagendan förväntas man att växa inom. Vidare har Alfa Laval engagerat sig i ny teknik och nya partnerskap för att bredda sig inom hållbarhet.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11