23948sdkhjf

Nya produktionslinjer ska fördubbla produktionstakten

Batteritillverkaren Nilar International kommer fördubbla sin produktionstakt genom att bygga ut till fyra produktionslinjer i sin fabrik i Gävle.

– På vår fabrik i Gävle utvecklar och producerar vi ett av världens mest hållbara och säkra batterier. Fördubblingen av produktionstakten innebär också att vi ligger helt i linje med våra långsiktiga mål och plan för volymtillväxt, säger Erik Oldmark, vd för Nilar International AB, i pressmeddelandet.

Under 2022 inledde Nilar strategiska samarbeten med Enequi och McEnergy, som båda levererar kompletta batterisystem till hushåll, fastigheter och industrier. Men den ökade produktionstakten kommer fler batterier kunna användas i nya integrationsprojekt och testsystem tillsammans med Nilars partners. Produktionsökningen ger också kapacitet för nya projekt och samarbetspartners framåt.

Med egna patent utvecklas och tillverkas batterier som är säkrare och mer hållbara än de flesta andra på marknaden Att Nilar nu erbjuder nästa generations batteri innebär också flera viktiga kvalitets- och prestandaförbättringar för användare. En del av den ökade produktionen kommer därför gå till ett utbytesprogram, där batterier i vissa äldre system ersätts med uppdaterade batterier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079