23948sdkhjf

Volkswagen och dess batteriföretag PowerCo utökar i Nordamerika

Volkswagen-koncernen utökar sin verksamhet i Nordamerika i ett försök att inta en stark position på denna viktiga tillväxtmarknad för elbilar. Koncernen och dess batteriföretag PowerCo har valt St. Thomas i Ontario, Kanada, för att etablera Volkswagens första gigafabrik utanför Europa för celltillverkning. 

Efter Salzgitter och Valencia blir PowerCo:s anläggning den tredje koncernägda anläggningen i världen och PowerCo:s första cellfabrik i Nordamerika. 

Fabriken ska producera hållbara, enhetliga celler och produktionsstarten är planerad till 2027.

– Vår Nordamerika-strategi är en nyckelprioritering i vår 10-punktsplan som vi lade upp förra året. Med besluten om cellproduktion i Kanada och en Scout-anläggning i South Carolina skyndar vi på genomförandet av vår Nordamerika-strategi, säger Oliver Blume, koncernchef för Volkswagen AG.

Volkswagen-koncernen arbetar nu för fullt med lanseringen av den bredaste elbilsportföljden i USA och planerar lansera över 25 nya elbilsmodeller fram till år 2030, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Man vill dessutom skapa fler synergier mellan innovation, teknisk expertis, produktionskapacitet, leveranskedjor och marknadskännedom från alla varumärken i Kanda, USA och Mexiko. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Utbildningen ska råda bristen i Skåne
CDE vill skapa världens bästa kontrollrum: "Ingen har en liknande lösning"
Ny bandsågsautomat för Steens Mekaniska
Assa Abloy förvärvar italienskt bolag
AI: en hållbar lösning
Tillverkar en miljon artiklar per år
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125