23948sdkhjf

Vrid- och gripenhet för snabba montage

Schunk har tidigare lanserat produkter på temat snabba pick & place-enheter. Nu lanserar företaget åter en innovativ produkt på samma tema. Med den kompakta vrid- och gripenheten DRL025 skapas nya möjligheter för alla användare. I en och samma enhet ges en vrid- och gripenhet som kan arbeta med upp till 90 arbetscykler per minut.
DRL025 är en kompakt pick & place-enhet som enkelt kan integreras i befintliga eller nya applikationer. Vridrörelsen kan valfritt väljas antingen 90° eller 180° och enheten är därför idealisk för t.ex. montage av elektronikdetaljer, inom medicinteknik eller för att plocka detaljer.

Förutom en vrid- och griprörelse så klarar DHL025 även av att arbeta vertikalt via en cylinder. Både den vertikala och den vridande rörelsen styrs med hjälp av en speciell spårstyrning som skapar en koordinerad och simultan funktion vilken drastiskt reducerar den totala cykeltiden jämfört med konventionella enheter där de respektive rörelserna styrs individuellt.

Detta möjliggör upp till 90 arbetscykler per minut (ej inräknat tid för ev. signalöverföring och cykeltid för gripdonet).

Vid ett matningstryck på 5 Bar klarar enheten ett vridmoment på 3.7 Nm och en kolvkraft på 320 N. Det vertikala slaget är 40 mm långt och med 20 mm som är helt linjärt. För att kompensera eventuella avvikelser och variationer i applikationen kan vridningsvinkeln justeras +/- 2°, samt att det vertikala slaget kan justeras upp till 10 mm på vardera sida. Enheten klarar av ett masströghetsmoment på upp till 0.03 kgm2.

Om DRL025 med 180° vridning väljs kan enheten helt ersätta konventionella pick & place-system med påbyggda vridenheter, vilket gör den till både ett kompakt och prisvärt alternativ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187