23948sdkhjf

Med Jönköpings satsning blir det lättare att ta fram high tech produkter

I fredags invigdes Jönköping Universitys nya forsknings- och utbildningsmiljö inom kunskapsintensiv produktframtagning.
SPARK ska bidra till att utveckla regionens och Sveriges tillverkningsföretag mot mer kunskapsintensiva produkter och processer.
Konkurrens och teknikskiften ökar kravet på att utveckla ny kunskap. Satsningen på SPARK görs med stöd av KK-stiftelsen som är högskolornas forskningsfinansiär med uppdrag att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Science Park Jönköping jobbar idag nära Jönköping University bland annat genom att erbjuda stöd och innovationsrådgivning till forskare i frågor som rör nyttiggörande av deras forskningsresultat. Det innebär till exempel att skapa förutsättningar för att få ut forskningen på marknaden i form av produkter och tjänster för att på sätt komma samhället till nytta.
Kunskap grunden till innovation
– Vi måste skapa förutsättningar för ny kunskap bland organisationer och människor då det är grunden till innovation. Genom SPARK kopplar vi samman forskning, utbildning och innovationssystemet på ett sätt som skapar nya samarbeten i konstellationer som vi inte haft tidigare. Resultatet kommer bli ökad innovationskraft i regionen, säger Gustav Österström, VD på Science Park Jönköping.

SPARK innebär ett 10-årigt partnerskapsavtal mellan Jönköping University och KK-stiftelsen, vilket möjliggör för Jönköping University att uppfylla sina ambitioner kring forskningssamarbeten inom kunskapsintensiv produktframtagning.
Madelene Sandström från KK-stiftelsen belyser långsiktigheten och vikten av högskolans initiativ.
– Det har varit ett arbete på flera år att nå fram till starten idag. Det här är inte ett projekt, inte ett centrum, utan ett stöd till Jönköping University att uppfylla sina egna ambitioner. SPARK kommer att vara framtiden för högskolan och hela området runt Jönköping, säger Madelene.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078