23948sdkhjf

Nu finns gripdonet PGN-plus-P från Schunk också i ett explosionsskyddat utförande

Företaget introducerar ännu en variant till sitt flaggskepp.
Alla storlekar av gripdonet PGN-plus-P kan nu fås även i explosionsskyddat utförande för användning i potentiellt explosiva applikationer.

Senare under året kommer också ett dammtätt utförande att introduceras. Det här breddar serien ytterligare tillsammans med ett uppdateringskit för tidigare versioner.

För att öka flexibiliteten kommer den nya dammtäta versionen att kunna kombineras med flera olika varianter som ATEX-utförande, korrosionsbeständigt utförande, högtemperaturutförande eller högprecisionsutförande.

Dessutom tillkommer ytterligare nya storlekar vilket gör att serien nu utökas till att omfatta storlekarna 40 till 240. Över hela serien möjliggörs nu gripkrafter från 160 N till 5000 N.

Allt det här innebär att gripdonet har en förmåga att ta upp högre dynamiska laster vilket är en viktig aspekt när gripdonet monteras på en robot.

2016 skedde en viktig uppgradering av gripdonet där den inre kolven fick en ny form som gjorde att den verkande arean ökade med 15 procent. Vidare ökade multitandsstyrningens verkande area med hela 40 procent, vilket väsentligt förbättrade förmågan att ta upp sidobelastning och att använda ännu längre gripfingrar.

Det finns ännu en fördel med de senaste årens kontinuerliga uppgraderingar – de inre delarna verkar med en lägre friktion vilket gör produkten nära helt underhållsfri.

Företaget upplyser också att det även finns ett stort urval av extra funktioner till den.

Tyska Schunk har 3 400 medarbetare globalt. De finns i fler än 50 länder. Företaget tillverkar produkter och system för uppspänning samt automation. De är en stor spelare på området gripdon till industrirobotar. Det svenska dotterbolaget har sin bas i Södertälje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109