23948sdkhjf

Möter ökad efterfrågan på självkörande industrifordon 

Volvo startar ett nytt affärsområde för att kunna erbjuda de bästa lösningarna gällande autonoma fordon till bland annat gruvindustrin och hamnar. 

Just nu håller Volvo på att rekrytera chef till ett nytt affärsområde, som kommer ligga under Volvo Lastbilar. Området ska öka takten i utvecklingen av användandet av autonoma fordon. 

– Vi har märkt av en tydlig ökning i antalet förfrågningar vi får från kunder. Vi har en bredd inom Volvokoncernen, både när det gäller vårt erbjudande och vår erfarenhet av olika tillämpningar, som gör att vi har en unik möjlighet att ta fram kundanpassade lösningar. Därför samlar vi nu expertis och resurser i ett affärsområde med lönsamhetsansvar för att ta autonoma transportlösningar till nästa nivå, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef. 

Volvo jobbar redan i dag med flera olika projekt med självkörande fordon. Vid Brønnøy Kalks gruva i Norge ska självkörande lastbilar från Volvo transportera kalk över en sträcka på fem kilometer, och i Göteborgs hamn ska det självkörande elektriska fordonet ”Vera” transportera gods. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125