23948sdkhjf

Startar nätverk inom industriell IT och automation 

För att samla branschens kompetens och nå bästa möjliga lösningar kring digitalisering, industriell IT och automation har SSG startat ett nytt nätverk. 

För den första träffen, där temat är industriell IT-säkerhet och AI, står ett antal föredrag på agendan, där representanter från såväl industri, myndigheter och andra nätverk delar med sig av sina erfarenheter och idéer och öppnar upp för diskussioner med deltagarna. 

– Nätverksträffen är en möjlighet att få möta andra som står inför samma utmaningar och dela erfarenheter och lärdomar med varandra, säger Carsten Lyth, standardiseringschef på SSG och ansvarig för nätverket. 

Genom träffar med olika teman, där företag berättar om hur de arbetat med olika problem och strukturer är tanken att samtliga medlemmar i nätverket ska utvecklas snabbare. 

– Att vara med i nätverket innebär att man kan påverka vilka frågor som ska tas upp på de träffar som anordnas. Deltagarna har också möjlighet att delta i SSGs standardiseringsarbete. Eftersom nätverket ersätter SSGs instrumentkommitté är tanken att det ska vägleda oss när det gäller vilka nya standarder som behövs på området, och även vara till hjälp i moderniseringen av våra befintliga standarder, säger Carsten Lyth.  

Nätverket har sin första träff den 25 februari. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095