23948sdkhjf

Han ska styra installationsföretaget

Fredrik Wirdenius, tidigare styrelseledamot i Assemblins styrelse, har i samband med den ordinarie årsstämman valts till ny styrelseordförande. Fredrik Wirdenius efterträder Mats Wäppling, som avböjt omval och lämnar Assemblins styrelse.

– Under min tid i Assemblins styrelse har jag lärt känna ett spännande bolag med hög kompetens i en bransch i stark utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet att framgent leda styrelsens arbete och ser fram mot det fortsatta arbetet att fortsätta stärka och utveckla verksamheten, säger Fredrik Wirdenius, styrelseordförande i Assemblin i ett meddelande.

Fredrik Wirdenius är född 1961 och har en civilingenjörsexamen från Kungliga tekniska högskolan. Han har haft ett flertal ledande befattningar inom Skanska och var verksam som vd och koncernchef i fastighetsbolaget Vasakronan mellan 2008 och 2019.

Idag driver han en egen rådgivningsverksamhet, och är styrelseordförande i Willhem, 3E Property och HållBo samt styrelseledamot i AxFast, Nobelhuset och Scandic Hotels group.

– Assemblin har haft en mycket stark utveckling under de senaste åren och är idag ett lönsamt och välskött bolag med stor potential. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Fredrik Wirdenius som ny styrelseordförande. Hans kunskaper och tidigare erfarenheter från bygg- och fastighetsbranschen är helt rätt för Assemblin i det läge bolaget nu befinner sig i. Jag vill även tacka Mats Wäppling för stort engagemang och bidrag i Assemblins styrelse, säger Young Kim som är Investment advisory professional på Triton och en av ägarrepresentanterna i styrelsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094