23948sdkhjf

Ny drömrekrytering i het bransch

Nu har svenska elbåtsföretaget Candela rekryterat franska hydrodynamikexperten Michel Kermarec, som ska leda Candelas hydrodynamik-team i Stockholm. Med 29 års erfarenhet inom båtbranschen ska han förbättra effektiviteten hos Candelas framtida elektriska bärplansbåtar.

I en tid då elbåtsbranschen bröjar ta fart kliver en av världens främsta experter på hydrodynamik in hos svenska Candela, för att vara med och leda framtidens elektriska bärplansbåtar. Michel Kermarec har bland annat jobbat för olika lag i amerikanska båtracet America’s cup, och varit med och tagit fram supersnabba bärplansbåten American Magic AC75.

– Med en beprövad erfarenhet av att designa och bygga avancerade båtar har Michel den perfekta kompetensen för att leda vårt hydrodynamik-team. Vi är glada att ha honom ombord när vi går in i nästa tillväxtfas, säger Gustav Hasselskog, Candelas grundare och vd.

American Magics AC75 använder sig av av en teknik som får båten att flyga över havsytan med 50 knop, och samma teknik används även för Candelas första elektriska produktionsbåt – Candela Seven. Detta för att minimera friktionen och öka räckvidden. Den stora skillnaden mellan de båda båtarna är att American Magics AC75 kräver manuell kontroll av vingarna, till skillnad från Candela Seven där kontrollen av vingarna sköts automatiskt.

Candela Seven flyger på två nedsänkta vingar och har en räckvidd på 50 sjömil vid 20 knop, vilket ska motsvara en tre gånger längre uthållighet än någon tidigare elektrisk motorbåt.

– Seven's tysta, smidiga resa har gjort den till den mest sålda elektriska premiumbåten i Europa. Framgången har ett löfte om att fossila bränslebåtar så småningom kan fasas ut till förmån för helelektriska hantverk. Jag är mycket glad över att gå med i Candela i en tid då elbåtar verkligen tar fart, säger Michel Kermarec.

Genom att gå med i Candela-teamet i Stockholm kommer Michel att arbeta med företagets marinarkitekter och mjukvaruutvecklare, för att ta Candelas motorbåtar till nästa nivå.


Video: Candela Speed Boats Youtubekanal

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08